Friday, 5 September 2014

Segmen: Kenal Ke Kita??

Bismillahirrahmanirrahim


Sekarang tengah viral pasal #20FactsAboutMe dekat instagram kan
so ni segmen yang ala ala macam tu
tapi versi blog punya
so dia macam #10FactsAboutMe

Mesti y'all pun nak join jugak kan
okay click je banner bawah ni okay


10 Facts About Me

1. Lahir pada 29 Mac 1993 pukul 6.00 pagi bersamaan 5 Syawal 1413 Hijrah. Sangat bersyukur mak abah tak letak nama Nur Aidilfitri, Siti Syawal dan sewaktu dengannya. Syukur

2. Pada usia 5 tahun, my uncle spent his whole year untuk temankan saya dekat tadika. Kalau nampak pakcik takde dekat kantin, saya akan menangis sekuat kuat kuat hatinya ya Allah malu gilaaaaa

3. Pada usia 8 tahun, saya sangat jealous bila tengok kawan kawan pakai cermin mata. So bermulalah misi tengok tv dekat dekat dan pandang matahari yang tegak atas kepala tu. Akhirnya saya pun pakai cermin mata jugak. Bangga sangat time tu sebab fikir cantik

4. Pada usia 10 tahun, pernah mendapat tawaran sekolah berasrama. Tapi what do you expect? Budak darjah 4 nak basuh baju sendiri? So I rejected the offer

5. Pada usia 13 tahun, one of my best and closest friends passed away. Leukemia. Al-fatihah

6. Pada usia 15 tahun, I really hate Geography and I kept ignoring the Geography teacher. Akhirnya 8A 1B - ya B itu Geography

7. Pada usia 18 tahun, mendapat offer dari MARA untuk menyambung pelajaran di Jordan dalam bidang ekonomi Islam. Don't put high expectation on me. I rejected the offer

8. Menyambung pelajaran di matrikulasi sebab offer yang sampai yang paling dekat dengan rumah. That's it

9. Taking degree in accountancy and insyaAllah will be graduating on 2016, ameen

10. Family comes first

7 comments:

  1. kenapa reject sambung study dekat jordan?? best tu.. btw gud luck ye.. tq sebab join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ready nak jauh dengan family lagi time tu hehe all the best too in your life dila. salam perkenalan. saya newbie lagi :)

      Delete
  2. daripada segmen yang sama :)
    selamat bersegmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye nia. jemput follow sini, saya newbie lagi. salam perkenalan :)

      Delete
  3. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu...ayu ade buat segmen sempena UPSR ...nanti boleh la join ye..

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-kenal-ke-kita-by-min.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye ayu, kita dah join segmen awak la hehe let's check it out!
      http://ciklindaaalol.blogspot.com/2014/09/upsr-oh-upsr.html

      Delete
  4. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/new-segmen-bloggers-20-facts-about-me.html

    ReplyDelete